Stalen Steigers

We hebben verschillende soorten stalen steigers waarbij de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. De afmetingen, werkvloeren en vloerbelasting per m2 kunnen we aanpassen naar de wensen van de klant. Zoveel mogelijk wordt er gewerkt doormiddel van standaard configuraties maar voor bepaalde werkzaamheden leveren wij maatwerk op basis van onze jaren lange ervaring en opleiding.

Neem voor advies en/of vragen contact met ons op!

Renovatiesteiger

De renovatie steiger wordt voornamelijk ingezet bij bestaande bebouwing. Hier is de ruimte voor het opstellen van de steiger vaak beperkt door bestaande bestrating, schuren, beplanting in de tuinen of de toegang tot de gevel door smalle paden en/of stegen. Deze steigers zijn uitermate geschikt voor het herstellen van voegwerk, het aanbrengen of repareren van stucwerk het onderhouden van kozijnen of voor schilderwerkzaamheden. Meestal heeft de steiger een belasting van 150 of 200kg/m2 en wordt deze in de 73 centimeter breedte geplaatst.

Metselsteiger

De metsel steiger wordt, zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk voor metselwerk gebruikt. Doordat er een belasting van minimaal 300 kg/m2 op de vloer toepasbaar is, is hij ideaal om stenen of zwaardere materialen te plaatsen. Door deze steiger te laten bouwen in bijvoorbeeld een breedte van 1,40 meter kunnen de gebruikers makkelijk hun materialen plaatsen en hebben nog genoeg ruimte om hun werk goed uit te voeren. In de nieuwbouw is er genoeg ruimte om de steiger te plaatsen waardoor er voor deze breedte geen problemen ontstaan.

Ondersteuning steiger

Ondersteuningen worden gebruikt voor het tijdelijk op hun positie houden van bijvoorbeeld vloeren, balkons en bekistingen totdat de constructie sterk genoeg is om zichzelf op hun plek te houden. De ondersteuning steiger kan veel gewicht dragen en doormiddel van een tekening/berekening worden de juiste hoeveelheid materialen uitgerekend om een draagkrachtige constructie te bouwen.

Trappentoren

Voor het veilig op een ergonomische manier betreden van een steiger, dak of ander object op hoogte kan men kiezen voor eentrappentoren. Een trappentoren zorgt er voor dat er genoeg ruimte is om elkaargoed te passeren. Doordat deze verankerd is, is het een stevig geheel waar jeook veilig van af kunt stappen als de nodig zou zijn. De brede treden zorgenvoor een goede beloopbare trap waar je veilig naar hoogte kan stijgen.

Schoorsteensteiger

Voor het veilig werken aan het dak of aan een schoorsteen wordt een schoorsteensteiger ingezet. De steiger kan aan één zijde of rondom gemonteerd worden net wat de wens is. De hellingshoek mag verschillend zijn dit kan worden opgevangen door de frames. Om deze schoorsteensteiger veilig te betreden wordt vaak een aanvoersteiger gebruikt.

Aluminium (rol)steiger

Rolsteigers kenmerken zich door het lage eigengewicht, de snelle opbouw, het eenvoudig verplaatsen en makkelijk te transporteren materialen. Met verschillende aanvullingen zoals een loopvloer, console, uitbouw of een schoorsteenframe kan er een makkelijke oplossing voor uw werkzaamheden gemaakt worden.

Rolsteigers